01
Ian

Despre Aluminiu

DESPRE ALUMINIU

Nici un alt metal nu poate egala avantajul de durabilitate al aluminiului sau combinația de proprietăți fizice, printre care se numără:

Duritatea

Aluminiu pur este suficient de moale pentru a fi modelat, dar, în amestec cu cantități mici de alte elemente se formează aliaje ce pot asigura rezistența oțelului la 33%-50% din greutatea acestuia.

Durabilitatea

Aluminiu este suficient de durabil pentru a rezista atât rigorilor zborurilor spațiale cât și condițiilor climatice dificile, cum ar fi cele din Antarctica și în mediile de pe litoral (sărate / umede).

Flexibilitatea

Proprietățile sale fizice permit aluminiului și aliajelor sale să fie modelate cu ușurință în oricare proces primar de prelucrare a metalelor industriale: procese de forjare, turnare, laminare sau extrudare.

Impermeabilitatea

Aluminiu formează o barieră de protecție superioară pentru ambalarea produselor alimentare și a băuturilor prin împiedicarea aerului, apei, luminii și microorganismelor să ajungă la conținutul interior.

Greutate scăzută

Aluminiu poate reduce greutatea vehiculelor, implicit reducerea consumului de combustibil și a emisiilor, permite realizarea de structuri ușoare și rezistente, favorizează, în cazul ambalajelor, micșorarea amprentei de carbon asupra mediului asociată transportului.

Rezistența la coroziune

Realizarea în mod artificial a unui strat de oxid pe suprafața de aluminiu oferă o protecție foarte eficientă împotriva degradării realizate de către apă, sare, aer, și variația de temperatură..

Reciclabilitate

Odată fabricat, aluminiul poate fi reciclate în mod repetat, folosind doar 5% din energie și generând doar 5% din emisiile asociate producției inițiale.

VOPSIRE ÎN CÂMP ELECTROSTATIC

Metoda de vopsire în câmp electrostatic implică utilizarea unui strat de pudră de vopsea, care este apoi polimerizat în timpul tratamentului termic.

Această metodă protejează suprafața aluminiului împotriva coroziunii prin prevenirea oxidării acestuia.

Vopsirea în câmp electrostatic este disponibilă într-o gamă largă de culori, care îndeplinesc viziunile estetice ale arhitecților.

PROCESUL DE ANODIZARE

Anodizare se referă la procesul de creare, în mod artificial, a unui strat de oxid pe suprafața de aluminiu. Procedeul presupune imersia alumuniului într-o baie cu electrozi, în condiții strict controlate, iar rezultatul este un produs deja corodat cu un finisaj metalic.

Stratul anodic este transparent și poros iar prin pigmentare pot fi realizate diverse culori.